Stalen deuren op maat: het overwegen waard!

Stalen deuren op maat: het overwegen waard!

Stalen deuren zijn ontzettend populair. Ze zijn een luxe en moderne eyecatcher in je woonkamer of keuken. De tijdloze stalen binnendeuren zijn bovendien beresterk. Maar helaas; naast een pittig prijskaartje kennen stalen binnendeuren best een aantal nadelen.

Bij Metaldoors bieden we daarom hét alternatief voor stalen deuren: aluminium deuren op maat. Dat is een stuk voordeliger en bovendien zeker geen mindere keus. Lees hieronder waarom ook jij een aluminium deur kan overwegen.

Robuuste metalen deur, zonder het gewicht van staal

Een groot nadeel van een stalen binnendeur is toch wel het gewicht. Staal is een zwaar materiaal. Dat maakt de deuren niet alleen lastig hanteerbaar, er komen ook gemakkelijker vingers tussen de deur. Zeker bij zo’n hard materiaal wil je dat zeker voorkomen.

Dat maakt aluminium deuren op maat een prachtig alternatief: deze zijn nét zo robuust als staal, maar vele malen lichter. Zo heb je wel een even strakke en stoere uitstraling in huis als met een stalen deur op maat, maar dan zonder de onhandige nadelen van staal. Win-win!

Aluminium deuren geven betere isolatie

Stap je van een houten of kunststof deur over op een mooie stalen deur op maat, dan merk je dat vaak snel aan verminderde isolatie. Zeker bij de goedkopere exemplaren is dat het geval. Niet alleen warmte en kou, maar ook geluid verspreidt zich makkelijker over de verschillende ruimten.

Kies je voor een aluminium deur op maat, dan heb je hier minder last van. Bij Metaldoors bieden we de nieuwste generatie aluminium binnendeuren met een uitstekende thermische onderbreking. Zo blijft het lekker warm (of koel) in jouw woonkamer of keuken.

Super sterk, duurzaam en bovendien roestvrij

Wist je dat aluminium bekend staat als een van de sterkste, meest duurzame bouwmaterialen? Daar heb je dus niet specifiek een stalen deur voor nodig. Bovendien is aluminium in principe onderhoudsvrij. Zit die mooie deur eenmaal in je huis, dan heb je er vervolgens dus helemaal geen werk meer aan.

En nog belangrijker: aluminium deuren zijn volledig corrosiebestendig. Stalen deuren moeten behandeld worden met verf of coating om roesten te voorkomen. Bij aluminium is dat dus niet nodig. Dat scheelt ook weer een hoop in de prijs.

Stalen deur op maat samenstellen?

Wil je ook zo’n mooie stalen deur, maar dan van aluminium? Goede keuze! Wij maken jouw droomdeur geheel op maat. Wil je bijvoorbeeld een schuifdeur, een scharnierdeur of zelfs een hele schuifwand? Heb je voorkeur voor zwart, metaalkleur, wit of met extra veel glas? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Stel met onze deuren configurator gemakkelijk een unieke deur samen. Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van dé deur die perfect in jouw woning past. Neem gerust contact met ons op.

fsdfdsfds

fsdfds